Despre detox

Citesc si aud din ce in ce mai des ca de maine “fac un detox”… ok..Si cum il faci este intrebarea mea pentru ei? Aaa, trebuie sa ai putina vointa sa nu mananci carne, sa bei multe ceaiuri si sa mananci multe fructe si legume. Faci asta o saptamana te-ai “ curatat” . Eee, nu e asa de simplu cand vorbim de detoxifiere, de o cura de detoxifiere pentru ca unele alimente se scot treptat, pee tape, la fel se introduce si va voi spune ceva mai mult despre cum functioneaza.

Alimentatia noastra dezorganizata, dezechilibrata,  stresul zilnc, poluarea, aditivii, fumatul, excesul de cafea, alcoolul, băuturile carbogazoase şi drogurile sub orice formă conduc către o suprasolicitare a organelor de detoxifiere (ficat, rinichi, piele, plămâni) şi a sistemelor (limfatic şi enzimatic), astfel încât, acestea încep să funcţioneze mai deficitar. Ce e de facut in situatia asta?

Acest detox se face de maxim 2 ori pe an si nu cate o saptamana asa cum credeti si nu se face pentru a ne detoxifia ci pentru a ajuta corpul sa fie mai puternic, sa ne apere si continuare si sa-I si facem rezerve de vitamine, minerale si alti nutrienti de care el are nevoie.

Care ar fi pasii pentru un “ detox”?

Incepem cu prima saptamana din cele 8 . Atentie, NU O SAPTAMANA!!

Prima saptamana: se scot treptat toate proteinele de origine animal incepand cu carnea rosie, alba, produsele lactate, pestele si oualele. In fiecare zi scoatem una din cele enumerate, dar nu mai mancam nici ce am scos-exemplu- am scos carnea rosie in prima zi, in a doua pe cea alba dar nu mai mancam nici pe cea rosie.

In a doua saptamana: avem scoase toate proteinele de origine animal dar mancam multe vegetale iar fainoasele sa fie integrale.

In a treia saptamana: in primele 5 zile din aceasta saptamana facem sucuri din legume cu adaos de maxim un fruct la care mai adaugam pudre proteice vegetale si fibre.

In a patra saptamana avem alimentatie vegetariana ca in a doua saptamana insa diversificam meniul.

In a cincea saptamana introducem oul in alimentatie.

In a sasea saptamana pe langa vegetale, ou vom avea si pestele.

In a saptea saptamana pe langa ceea ce avem in saptamana a sasea introducem si lactatele.

In a opta saptamana- carnea rosie si alba.

Intre saptamanile 4-8 nu se prepara nimic prin prajire sau la gratar ci doar prin fierbere, abur sau cuptor.

Atenție! Sucul integral din fructe nu face niciun detox, ba din contră, ne cam „intoxică” cu fructoza şi suprasolicită ficatul.

Pentru mai multe sfaturi va asteptam la Sky Fitness, sala de fitnessaerobic din Doamna GhicaVoluntari.

2 comentarii

  1. Pingback:Despre detoxifiere | Sky Fitness sala de fitness Colentina, Obor

  2. Pingback:Despre celulita – Sala fitness | aerobic in Colentina | Doamna Ghica | Fundeni

Lasă un răspuns