Despre aminoacidul L Citrulina
Despre aminoacidul L Citrulina

Despre aminoacidul L Citrulina

Acest aminoacid este un amino neesential care joaca un rol important in mai multe procese biologice. El nu devine direct oxid de azot    , rinichii schimbandu-l in aminoacidul L arginina si mai tarziu in oxid de azot. Suplimentand cu arginina asiguram o crestere mare a argininei in plasma in timp ce , daca folosim citrulina crestem arginina dar pe o perioada si mai mare.

Diferenta intre citrulina malat si citrulina pura este ca prima contine malat sau acid malic.

De ce este mai buna citrulina in comparatie cu arginina? Arginina, in procesul de absorbtie , este descompusa in ornitina si acid uric, inainte de a ajunge in sange. Citrulina in procesul de absorbtie, nu se descompune in stomac insa ajunge mai departe in organism, producand arginina iar ca metaboliti finali oxidul nitric si acidul uric.

Citrulina este foarte eficienta pentru culturisti si sportivii care isi doresc imbunatatirea fizica, insa ea poate fi consumata de oricine. Poate fi folosita atunci cand dorim sa luam in greutate dar si atunci cand dorim pierderea in greutate. Este ideala pentru pentru o mai mare energie in timpul antrenamentelor, ajuta la arderea grasimii si la mentinerea tonusului muscular.

Citrulina , spre deosebire de arginina pe care o gasim in sursele de proteina, o gasim in alimente gen pepene rosu ( cea mai mare concentratie), castravete, migdale, dovleci, ciocolata neagra.

Beneficiile citrulinei :

  1. Imbunatateste formarea oxidului nitric in organism, acesta regland fluxul sanguin, furnizarea de oxigen, mareste absorbtia glucozei, rezistenta dar si cresterea musculaturii
  2. Reduce nivelul amoniacului si al acidului lactic. Amoniacul duce la o oboseala extrema iar acidul lactic, este acea durere pe care o simtiti in timpul executarii mai multor repetari.
  3. Regenereaza rapid ATP-ul si creatinei fosfat.

ATP –adenozina trifosfat, este principala sursa de energie din interiorul celulei.

Puteti suplimenta cu cate 1 gr de 3 ori pe zi iar pentru performante mai bune pana la 8 gr pe zi. Nu combinati citrulina cu medicamente pentru inima sau cu medicamente pentru erectie deoarece poate scade periculos tensiunea arteriala.

Pentru a dispune de un plan alimentar si de suplimente sportive, puteti apela la antrenorul salii SKY FITNESS ROMANA -Adir Florin.

Lasă un răspuns