Despre celulita

 

 

Ce este celulita? O putem defini ca o alterare a tesutului conjunctiv drept urmare a acumularii de grasimi in celulele adipocite- ele fiind celulele tesutului gras. Prin aceasta acumulare de grasimi in adipocite ( acolo se pot depozita de 50 de ori mai multe grasimi decat in mod normal), are loc tulburarea circulatiei sangvine si limfatice care duce la un aport scazut de oxigen la acest nivel si de asemenea , de acumularea de substante toxice si apa.

-factorul genetic pe care chiar nu avem cum sa- l influentam

-dereglarile hormonale- mai ales metabolismul estrogenilor

-stresul- determina hipersecretia hormonala

-alimentatia dezechilibrata

-sedentarismul

-fumatul

-cafeaua

-alcoolul

 

Cum o putem trata?

Prin stimularea catabolismului, imbunatatirea microcirculatiei. SECRETUL diminuarii celulitei consta intr-o combinatie de 3 elemente si anume o dieta bine pusa la punct, exercitii fizice si diverse tehnici de masaj.

Referitor la dieta, vor fi alimente de evitat dar si alimente recomandate. Trebuie evitat alcoolul, cafeaua, bauturile acidulate. Trebuie consumata apa cu lamaie, ceaiuri din plante sau sucuri naturale. Cat mai putina sare pentru a nu favoriza retentia apei in organism.

Atunci cand va apucati sa scapati de celulita ar fi de preferat sa incepeti cu o cura de detoxifiere( despre cura de detox am scris intr-un articol mai vechi), care are drept scop reechilibrarea metabolismului si eliminarea toxinelor.

La baza acestei cure sunt fructele, legumele si sucurile naturale consumate in cantitati mari.  Glucidele rafinate trebuie sa lipseasca din alimentatie.

Fa sport dar si masaj.

Nu vorbesc doar de fitness ci de orice forma de miscare cu conditia sa fie un efort constant de minim 40 de minute de cel putin 3 ori pe saptamana.

Masajul ajuta la stimularea circulatiei limfatice si se realizeaza cu creme termice si uleiuri de masaj care actioneaza in profunzime.

Dar, pentru mai multe detalii si pentru alcatuirea unui plan nutritional si a unui antrenament adecvat, contactati antrenorul personal de la Sky Fitness, sala de fitness, aerobic, din Colentina, Voluntari.

Lasă un răspuns