Despre BCAA si consumul acestora
Despre BCAA si consumul acestora

Despre BCAA si consumul acestora

Ce inseamna de fapt BCAA? Aminoacizi cu lanturi ramificate care contine 3 aminoacizi si anume izoleucina, leucina si valina. Sunt aminoacizi care exista in corpul omenenesc si reprezinta circa 35% din aminoacizii pe care ii intalnim in tesuturile musculare omenesti.

De ce sunt folositi ? In primul rand pentru ca au puternice capacitati anticatabolice si in acelasi timp si puternici agenti anabolici. In timpul antrenamentului puternic cu greutati, nivelul acestor aminoacizi scade rapid, adica , organismul incepe sa descompuna tesuturile musculare , folosind aminoacizii pe post de sursa rapida de energie. Primul scade nivelul leucinei iar acest lucru este o problema pentru ca leucina este cel mai important amino dintre toti aminoacizii esentiali si neesentiali. Pe scurt si pe intelesul tuturor , porneste motorul anabolic al organismului avand un impact direct asupra sintezei proteinelor.

Acesti 3 amino, izoleucina, leucina si valina sunt esentiali asta inseamna ca nu sunt produsi de corp ci trebuie adusi din exterior, de aceea dieta trebuie sa contina surse proteice de calitate iar daca aducem si din suplimente, este perfect.

Organismul foloseste BCAA direct, indiferent ca ii aducem din suplimente proteice de calitate gen pudre proteice sau direct BCAA pur. Acestia merg prima oara in ficat apoi sunt trimisi in tesuturile musculare astfel incat ei pot repara rapid traumele musculare aparute in timpul antrenamentului. Ei actioneaza direct iar tu poti specula acest lucru in timpul antrenamentului pentru ca atunci intri in cea mai puternica stare catabolica. Ii poti consuma inainte de antrenament cu 30 de minute sau in timpul antrenamentului iar daca bugetul iti permite si inainte si in timpul antrenamentului. Cu cat mai mare este proportia intre leucina si ceilalti 2 amino, cu atat mai bun este produsul respectiv. Eu personal l am gasit si folosit si in proportie de 8.1.1 insa majoritatea pe care ii gasiti pe piata sunt 2.1.1. Plus ca daca la sfarsitul antrenamentului mai ramane leucina in sistemul tau circulator, ea va declansa puternice efecte anabolice in perioada de refacere dupa antrenament.

Lasă un răspuns