Ce mancam? Sare de masa sau cea grunjoasa?

Sarea o folosim pentru a da gust mancarii dar si pentru a aduce anumiti nutrienti necesari, in corp. Sunt multe exemple medicale in care persoanele care au probleme cu tensiunea au observat ca inlocuind sarea de masa cu sarea buna, de ocna, desigur, cu un consum moderat, starea lor de hipertensiune s-a inversat. Este o mare greseala sa scoateti complet sarea din alimentatie. Greseala de fapt este in alegerea sarii deoarece multi prefer sarea de masa care nu este o sare buna pentru consumul zilnic. Phillip Day explica in „The Essential Guide to Water and Salt”, Sare de masa rafinata este otrava, fiindca in procesul de preparare, se elimina toate substantele valoroase din ea. Este produsa chimic, albita chimic si deprivata de orice substanta nutritiva de care corpul are nevoie.” Dr. Mercola completeazaSarea de masa este uscata la peste 640 grade C, o temperatura care elimina structura chimica a sarii. De fapt pesti de apa sarata, plasati in apa filtrata in care s-a adaugat sare de masa, mor imediat.

Care sunt efectele consumului de sare in corp:

-influenteaza tensiunea arteriala crescand-o

-in compozitia ei are ameliatori si antiaglomeranti cum ar fi hidroxidiu de aluminiu, acesta fiind recunoscut in lumea medicine la baza bolii Alzheimer

-poate dezechilibra sistemul endocrin

-poate produce pietrele la rinichi, celulita

-slabeste metabolismul

-scoate apa din celule

Sa va explic ce ce intampla cu iodul din sarea iodata, sare iodata pe care legea din Romania ne obliga sa o folosim in orice produs: paine, dulciuri, semipreparate, preparatele mai sarate, iaurturi, de fapt cam in toate produsele ambalate. Ce face de fapt acest iod? Prin incalzirea in cuptor a mancarii la o temperatura de peste 100 de grade Celsius, iodul, numit si ferocianura de potasiu, se descompune in clorura si cianura de potasiu care nu este recunoscuta de corp ca si iod( mineral). O cantitate ideală de iod stimulează arderile metabolice și previne problemele tiroidiene.

Consumul moderat de sare neiodata are efecte benefice pentru organism:

  • Ne ajuta la reglarea tensiunii arteriale
  • Ajuta la echilibrarea si distrubuirea ideala a fluidelor din corp

Ne echilibreaza excesul de aciditate din celule, cu precadere cele ale creierului

  • Este vitala pentru echilibrarea energetica a celulelor din corp
  • Incetineste imbatranirea prematura
  • Este esentiala pentru stimularea nervoasa
  • Balanseaza nivelul de zahar din corp
  • Intareste oasele, 27% din sarea din corp se afla in oase
  • Ajuta la functionarea echilibrata a glandelor endocrine
  • Sarea de ocna de calitate este esentiala pentru reglarea metabolismului.

Asa cum observati sarea neiodata ne ajuta din multe puncte de vedere. Cititi cu atentie pe eticheta sari si vedeti daca este iodata sau nu. Consumati cu moderatie!

Sfaturi directe despre alimentatie le puteti avea la Sky Fitness, sala de aerobic, fitness din zona Doamna Ghica, Colentina.

Un gând despre „Ce mancam? Sare de masa sau cea grunjoasa?

Lasă un răspuns