Masajul este o forma de sanatate, de vindecare, folosit de mii de ani. China si India sunt considerate predecesoarelor tehnicii masajului. Primele informatii scrise despre masaj apar intr-o lucrare in China in 2000 I.HR, intitulata ,” Clasic al medicinei interne al Împăratului Galben”. În acest tratat de medicină se vorbeşte despre centrii energetici pe care îi foloseşte şi acupunctura. In China masajul a inceput sa fie aplicat in mileniul 3 I.e.n, fiind utilizat pentru tratamentul durerilor reumatice, luxaţiilor, oboselii, spasmelor musculare etc. .
În Japonia primele scrieri despre masaj datează cu mii de ani î.e.n. Masajul constituie o tehnică ideală de redare a sănătăţii şi energiei şi oferă rezultate excelente în combaterea stresului, a tensiunilor, bolilor şi tulburărilor emoţionale.
In India s-a dezvoltat o terapie cu uleiuri naturale, gasindu-se tratate medicale in care sunt descrise detaliat tehnicile de masaj.
Ce reprezinta de fapt masajul? “Masajul reprezintă un grup de manevre de tip manual sau tehnic prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță. Scopul inducerii unor astfel de reacții poate fi igienic, profilactic, terapeutic și/sau recuperator. “ Mai pe intelesul tuturor, realizarea și exersarea anumitor tehnici, folosindu-se mai multe proceduri de presare, frecare sau de strângere a pielii, mușchilor sau articulațiilor. Masajul este o tehnică destul de variată. Terapeuții împart masajul în mai multe tipuri, în funcție de scopul pentru care este făcut și de afecțiunea pe care doresc să o trateze. Fiecare tip de masaj are caracteristicile sale și poate fi realizat atent doar de persoane specializate, repetând procedurile standard.
Exista mai multe tipuri de masaj, deja consacrate:
masajul tesuturilor
masajul sportiv
masajul suedez
masajul anticelulitic
masajul thailandez..etc
Masajul terapeutic are numeroase beneficii, pe care le puteți regăsi mai jos:
-
masajul ajută la reglarea sistemului circulator, reușește să îi asigure organismului toate acele substanțe nutritive de care are nevoie pentru a se hrăni și pentru a rezista.În plus, am putea spune că masajul reușește să intensifice circulația sanguină și chiar circulația sistemului limfatic.
-
masajul reușește să vindece și să recupereze anumite leziuni produse la nivelul mușchilor;
-
prin masaj, cei ce parcurg o stare de suprasolicitare fizică s-ar putea recupera mai ușor.
-
masajul ajută la stimularea fluxului limfatic, reușind astfel să îi ofere organismului protecție în fața tuturor substanțelor nocive ori afecțiunilor care l-ar putea afecta. Se poate oferi drept exemplu faptul că prin masaj celulele care luptă împotriva cancerului sunt mult mai numeroase, astfel pacientul va avea mai multe șanse de reușită și de vindecare.
-
ajută în recuperarea articulațiilor dureroase ori afectate de anumite accidente;
-
reduce spasmele musculare;
-
masajul ajută în recuperarea sportivilor, datorată suprasolicitării musculare determinată de intensitatea antrenamentelor;
-
prin masaj se recuperează mult mai ușor cicatricile ori plăgile determinate de accidente ori de anumite intervenții chirurgicale;
-
cu ajutorul masajului, pacientul s-ar putea simți mai bine – prin tehnicile de masaj organismul va elibera endorfine, cunoscute ca fiind analgezice naturale, produse de organism. Astfel, nu va mai fi nevoie de administrarea unor medicamente analgezice.
-
reduce durerile de spate și pe cele lombare – masajul este recomandat în cazul în care pacientul suferă de astfel de probleme;
-
ajută în recuperarea persoanelor care suferă de dureri accentuate la nivelul capului ori de migrene;
-
ajută în recuperarea mușchilor atrofiați;
-
prin masaj poate fi tratată cu succes celulita, acele puncte de grăsime ce se situează sub piele;
-
cu ajutorul tehnicilor de masaj realizate de terapeuți, nașterea ar putea fi scurtată, iar durerea din timpul travaliului va fi mai mică;
-
masajul grăbește recuperarea postnatală, atât în cazul nașterii naturale, cât și în cazul nașterii prin cezariană;
-
masajul ajută în tratarea depresiei.
Sky Fitness Magurele sala fitness din Magurele, Jilava, Varteju, Dumitrana.
Pingback:Beneficiile masajului – Sala fitness | aerobic in Colentina | Doamna Ghica | Fundeni