Celulita-cel mai mare dusman al oricarei femei!

Ce este celulita? Nu, nu este o afectiune ci o caracteristica a grasimii si este cu atat mai neplacuta cu cat in organism se produce un dezechilibru intre nivelul de progesteron si estrogeni.

Ce se poate face in acest caz?

Multe lucruri de la terapii sofisticate, scumpe, pana la terapii locale cum ar fi aplicarea cremelor anticelulitice, drenarea circulatiei limfatice prin masaj..etc.

Asadar, celulita reprezinta retentia in exces de apa in tesutul adipos din cauza dezechilibrului dintre estrogen, cel care creste retentia si progesteron care stimuleaza eliminarea. In afara de estrogeni si prolactina si hormonii tiroidieni influenteaza prezenta celulitei.

|Nu intru in detalii despre prolactina si hormonii tiroidieni.

Dieta in celulita nu trebuie confundata cu dieta de slabire ci cu un mod sanatos de viata si alimentatie, alimentatie care trebuie sa fie variata, echilibrata, bogata in salate, legume crude, cereala integrale, redusa in grasime, fara dulcuri, prajeli, mezeluri..etc. Nu uitati de consumul de apa sa fie de un minim 2 litri, suplimentati in zilele foarte calde sau atunci cand faceti antrenament.

Masajul anticelulitic nu trateaza defitiniv si complet celulita insa poate contribui alaturi de celelalte elemente la uniformizarea suprafetii pielii prin ascunderea depunerilor de grasime.

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul tesutului adipos si de a indeparta celulita intr-o proportie cat mai mare. Terapeutul actioneaza asupra zonei afectate (picioare, fese, brate sau abdomen) cu mainile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), in sesiuni repetate, astfel incat sa reduca treptat aspectul de coaja de portocala. Potrivit cercetatorilor, imbunatarile majore se obtin doar daca masajul este insotit si de o dieta sanatoasa dar si de miscare. In plus, rezultatele acestui tratament pentru celulita sunt de cele mai multe ori temporare in cazul in care se revine la regimul de viata necorespunzator, depozitele adipoase reapar.

Cel mai bine este sa faci sport, sa adopti un mod de viata sanatos si sa adaugi atat cat poti si un masaj si vei vedea rezultatele .

La Sky Fitness, sala de fitness, din Ilfov, Jilava, Dumitrana , Magurele, poti afla mai multe detalii despre dieta, antrenament, masaj si altele, legate de sport.

Un comentariu

  1. Pingback:Despre vergeturi | Sky Fitness sala fitness | aerobic | Colentina | Voluntari| Obor

Lasă un răspuns