Beneficiile masajului
Beneficiile masajului

Beneficiile masajului

Terapia prin masaj sustine sanatatea ajutand procesele organismului si actionand benefic asupra intregului corp.

Masajul imbunatateste circulatia limfatica si a sangelui, pentru ca intregul corp sa fie sanatos , toate celulele trebuie sa fie sanatoase. Celulele individuale ale corpului depind de o alimentare din abundenta cu sange si limfa, pentru ca aceste fluide ne aduc nutrient si oxigen, in acelasi timp indepartand deseurile si toxinele.

Beneficiile masajului:

  • Determina modificari in structura sangelui, imbunatatindu-l cu oxigen
  • Detensioneaza muschii contractati si ii poate stimula pe cei slabiti, flasci. Nu se mareste in forta musculara insa intareste muschii
  • Mareste secretiile si excretiile corpului
  • Echilibreaza sistemul nervos, calmandu-l sau stimulandu-l
  • Imbunatateste starea pielii, actionand direct asupra functiilor glandelor sebacee si a celor sudoripare
  • Influenteaza activitatea organelor interne, prin stimularea directa sau indirect a nervilor care alimenteaza organele interne, vasele de sange ale acestor organe se dilata si permit o alimentare marita cu sange

Masajul terapeutic poate ajuta la grabirea si imbunatatirea refacerii si reducerea disconfortului. Studii psihosomatice ne arata modul in care factorii de stres pot cauza migrene , hipertensiune, depresie, etc. Cercetatorii au aproximat ca 80 la suta din boli au legatura cu stresul. Terapia calmanta a masajului poate ajuta in multe boli. Masajul are un efect psihologic, asta e clar.

Durerile de cap, insomnia, tulburarile digestive inclusive constipatia, artrita, astmul, sinuzita sunt numai cateva din problemele care se amelioreaza cu terapia prin masaj.

Stresul, grijile, gandurile negre, contracta muschii insa poti adauga o sursa permanenta de bucurie vietii tale adaugandu-I o ora de masaj la Sky Fitness, sale de fitness, aerobic Obor, Voluntari.

Lasă un răspuns