Ce mancam in concedii fara sa ne ingrasam?
Ce mancam in concedii fara sa ne ingrasam?

Ce mancam in concedii fara sa ne ingrasam?

Cand vine vorba de vacanta , pentru majoritatea dintre noi, mancatul in exces si lipsa miscarii , devin factori importanti in a ne ingrasa. In ultimii ani au aparut la agentiile noastre de turism sistemul de vacante – all inclusive.

Cine rezista ispitelor cu acces nelimitat la mancare si bautura cand totul este platit dinainte iar la fata locului nu ramane decat sa profitam in mod exagerat de ceea ce gasim in restaurantele hotelului. Si uite asa, ne intoarcem cu cateva kilograme in plus.

Este foarte dificil sa rezisti atunci cand esti inconjurat de multe feluri de mancare, dulciuri, fructe, sucuri…

Ce ai putea face in aceste conditii?

  • atentie la sosuri si dressinguri deoarece daca nu stii exact din ce sunt facute poti adauga in jur de 100 de calorii doar dintr o lingura
  • fa miscare in concediu. Majoritatea hotelurilor in sistem all inclusive au sala de fitness si pe langa asta, toate au program de aerobic, aqua gym, ping pong, tras cu arcul…etc. Implica te si tu, nu doar sta si privi.
  • Alege salate, legume, cu o carne slaba de pui, curcan, peste, branza slaba, orez, si lasa la o parte painea, dulciurile. Nu zice nimeni sa nu e gusti( doar sa le gusti) si fa-ti o farfurie plina cu salata, orez si carne si totul va fi bine.
  • Evita cipsurile, alunele, berea, atunci cand stai la plaja. Poti bea , daca tot vrei ceva dulce, o bautura cu zero calorii.
  • Toate hotelurile au vinuri- decat sa bei mult alcool rafinat sau bere, alege ti 2,3 pahare de vin rosu sec
  • Evita mancatul intre mese pentru ca asa cum unii dintre noi stiu, la aceste hoteluri gasim sendvisuri, clatite, baclavale, pizza, facute a fi consumate, intre mesele principale.

 

Dar, pana a ajunge in vacanta, va asteptam la Sky Fitness Colentina, sala de fitness, aerobic unde antrenorul Adir Florin, va poate ajuta cu sfaturi in privinta alimentatiei si sportului.

Lasă un răspuns