Alegerea instructorului de fitness
Alegerea instructorului de fitness

Alegerea instructorului de fitness

In acest articol imi voi expune parerea personala asa incat voi, cititorii, sa treceti prin filtrul logicii ceea ce voi scrie acum.

In ultimii ani au aparut foarte multi instructori de fitness prin intermediul scolilor care ofera calificare in acest sens. La nivelul tarii, era un deficit, pentru ca numarul salilor a crescut in ultimii ani iar singurii care ofereau calificarea necesara era Federatia Romana de Culturism si Fitness, cursuri care durau 6 luni . Acum, intr-o luna esti deja instructor de fitness si poti incepe sa lucrezi intr-o sala , antrenand oameni. Toate bune insa, cate poti invata intr-o luna? Unii din acesti instructori vin in contact pentru prima oara cu acest sport, atunci cand incep cursurile respective. Nu ar trebui sa fie o problema pentru ca toti trebuie sa incepem de undeva dar ce facem ca lucram cu oameni si trebuie sa avem grija de sanatatea lor. Multi vor zice ca si ei trebuie sa aiba sansa lor si le dau dreptate dar eu as proceda in altfel: la inceput sa lucreze sub indrumarea unui antrenor cu vechime asa incat sa nu faca greseli grave asupra sanatatii clientilor. Sunt cateva cazuri foarte mediatizate in ultimele luni cu acest gen de instructori. Una din fostele noastre sportive de top, din lumea fitnessului, chiar a facut o sugestie publica si o voi expune: alegeti- va antrenori sau antrenoare care au participat macar o data la un concurs de fitness sau culturism, indiferent de nivelul lui, ca doar asa inveti ce inseamna sa tii o dieta cum trebuie, sa te antrenezi cum trebuie si as preciza si eu ca si fizicul sa fie o carte de vizita pentru tine.

Ce incredere iti poate oferi un instructor care este obez sau fara un fizic care sa te inspire ca stie ceea ce face?

In Ungaria, de exemplu, orice antrenor sau antrenoare este ori concurent in acest gen de sport sau fost concurent. Asa da!

La Sky Fitness, sala de fitness din ColentinaAdir Florin, care este instructor de fitness, a terminat cursurile de tehnician nutritionist si este concurent activ la concursurile de fitness. Mult succes!

Lasă un răspuns