Cum invingem poftele alimentare?
Cum invingem poftele alimentare?

Cum invingem poftele alimentare?

 

Despre care pofte alimentare vorbim? Dulciuri, chipsuri, cartofi prajiti, produsele de patiserie, care datorita mirosului sau gustului foarte placut, ne fac de multe ori sa cedam tentatiei.

Mai jos voi expune cateva trucuri pentru trece peste aceste momente tentante:

  • asteapta 15 minute chiar daca simti ca ar trebui sa mananci ceva sarat sau dulce, gandeste te la ceea ce vrei sa faci, la tentatia la care te expui. Ai putea sa te implici intr-o activitate interesanta care sa-ti distraga atentia deoarece , de obicei, poftele apar in momentele de plictiseala cand ai impresia ca acel gol poate fi umplut doar mancand prostii
  • fa o plimbare, aceasta diminueaza poftele si te poate ajuta sa ai un meniu echilibrat. Sunt studii in acest sens si s-a demonstrat ca persoanele care fac o plimbare atunci cand simt ca le este pofta de dulce, reduc cu pana la 50% consumul de dulciuri
  • schimba-ti obiceiurile alimentare. De cele mai multe ori, alimentele hipercalorice devin parte integranta a vietii tale. Corpul se obisnuieste la anumite ore sa consume dulciuri, chipsuri..etc. Daca observi ca ceea ce am spus acum ti se potriveste, incearca sa schimbi ceva in programul tau iar la acele ore, planifica-ti alte activitati.
  • Discuta cu cineva, pentru ca este mai sanatos sa vorbesti cu cineva decat sa mananci prostii
  • APA este un aliat al tau impotriva tentatiilor culinare deoarece hidratarea este foarte importanta pentru a reduce poftele culinare. De cele mai multe ori , setea este confundata cu senzatia de foame si in loc sa bei apa, mai iei o gura din covrig…Eu le sfatuiesc pe clientele mele sa tina la serviciu sticla de apa langa ele, sa-si instaleze pe telefon aplicatie care sa sune la un anumit interval de timp sa le aminteasca, ca trebuie sa bea apa. In 2-3 saptamani, se va transforma intr-un gest reflex.

 

Va asteptam la Sky Fitness Colentina pentru a fi indrumati de un antrenor, in alcatuirea unui plan alimentar.

Lasă un răspuns