Revenirea dupa vacante si concedii

Foarte multi oameni isi iau vara pauza de la antrenament si nutritie sanatoasa. Unii din ei isi mai iau cate o zi pauza de la viata cotidiana si “calca stramb” cu o prajitura, o pizza, o inghetata, sau ceva mai mult alcool in plus. Altii , categoria “obsedatilor”de sport, nu deosebesc zilele de vara de celelalte ale anului, ei facand sport in mod constant. Ceea ce vreau sa spun in acest articol este faptul ca toate aceste placeri pot afecta sanatatea, in general, in mod special, a tubului digestive.

Cu ce sa incepem? Profitam la maxim de fructele de toamna, in special si foarte important, de fructele de padure, pentru ca aduc antioxidanti, minerale, vitamine. Gutuile, perele, si merele pot fi mancate in stare cruda sau facut compot din ele.

Castanele iarasi, dar coapte, nu arse, sunt un deliciu.

Cu ajutorul iaurtului reface flora intestinala, se digera usor, aduce protein de calitate,, vine cu fermenti lactic care ajuta la a contracara efectele negative ale alimentelor nesanatoase. Un sfat, dupa antrenament, iaurtul cu fructe constituie o sursa buna de refacere muscular in detrimentul gustarilor obisnuite gen produse de patiserie.

Multi oameni fug de iaurtul cu fructe deoarece are zahar insa

are jumatate din cantitatea de zahar dintr-o bautura racoritoare sau cat s-ar gasi intr-o felie de pepene.

Cartofii si cartofii dulci la cuptor, aduc un aport mare de carbohidrati complecsi dar si o senzatie mare de satietate.

Dupa o perioada mare de sport, este bine sa incepem cam de la zero. Desigur, memoria musculara ne va ajuta sa redobandim castigurile avute in perioada de dinaintea pauzei asta in cazul in care nu am venit la sala doar o luna J.

Odihna…normal ar trebui sa ne intoarcem mai odihniti in realitatea este alta J. Acum insa vom fi mai atenti la stilul nostru de viata si ne vom odihni mai mult, incepand un alt program. Sper ca aceste sfaturi v-au fost de folos si va urez mult success in continuare! Pentru mai multe sfaturi va asteptam la Sky Fitness, sala de aerobic, fitness din zona Obor, Colentina, sector 2.

Lasă un răspuns