Rolul bicicletei eliptice

Ce este aceasta bicicleta? Un aparat la moda in salile de fitness putand fi folosit chiar si de persoanele care au suferit accidentari deoarece nu streseaza tendoanele si articulatiile. Acest tip de aparat antreneaza toate grupele musculare cu ajutorul unor exercitii care stimuleaza mersul pe scari, alergatul….Modul de utilizare ca viteza, ritmul, distanta, se stabilesc de utilizator tinandu-se cont doar de faptul ca nu trebuie depasita frecventa cardiaca maxima.

Bicicleta eliptica a aparut in salile de fitness in jurul anilor 90, lucrand fie doar partea de jos a corpului, fie partea de jos si sus a acestuia. Acest tip de aparat poate fi folosit fara a utiliza current electric folosindu-se doar puterea miscarilor executate de utilizator.

Care ar fi beneficiile lucrului cu bicicleta eliptica? Rolul principal al ei este asemanator cu al benzii de alergare pentru ca lucreaza in principal muschii picioarelor si inima. Pentru persoanele care au probleme cu articulatiile genunchilor acest aparat se dovedeste excelent. Daca in timpul utilizarii se folosesc si barele de sus, corpul va fi lucrat complet deoarece pe langa folosirea trenului inferior va fi utilizat si trenul superior. Antrenamentul la aparatul eliptic ajuta foarte mult la tonifiere si fitness si desigur, la pierderea in greutate. Obiectivul fiecarui client al unei sali de fitness difera insa daca doriti o sedinta de antrenament in care sa fie folosite la un alt nivel de intensitate antrenarea grupelor musculare, adaugarea antrenamentului cu greutati libere sau la aparate, este necesara.Un sfat pentru persoanele care incep prima oara sa se antreneze pe bicicleta eliptica: tineti-va de barele ei pana va veti obisnui cu ea si pana veti dobandi echilbru.

Utilizatorul bicicletei eliptice se afla de obicei in pozitia in picioare si cu spatele drept. Din aceasta pozitie sunt incepute toate exercitiile pentru acest aparat. Incheieturile, genunchii si soldurile sunt aliniate in asa fel incat greutatea sa fie distribuita intre calcaie si degetele de la picioare. Utilizatorul incepe o miscare relaxata si controlata, facand pasi inainte sau inapoi, miscand picioarele cat mai natural.

Acest tip de biciclete eliptice le gasiti si in sala noastra de aerobic, fitness, din sector 2, Colentina, unde va asteptam cu drag!

Fotografia postată de Skyfitness-nutritioncenter.

Lasă un răspuns