Apa in timpul antrenamentului

Apa, este cel mai bun lichid pentru hidratare, ca este minerala sau plata. Sucurile, ciorbele, bauturi racoritoare, cafeaua, ceaiurile, alcoolul, de cele mai multe ori te deshidrateaza. Secretul este sa bei apa inainte sa-ti fie sete deoarece atunci cand iti este sete, deja esti deshidratat. Bea apa in cantitati mici pentru a evita un efect diuretic. Corpul nostru contine in jur de 70% apa deci ea este vitala bunei functionari a corpului, eliminarii toxinelor si pentru toate procesele din corp.

Sa bei apa in timpul antrenamentului?! Da, este chiar indicat, interdictia de a bea apa se refera la sportivii de performanta in anumite sporturi, in niciun caz la cei care fac moderat sau de placere, pentru sanatate si a arata mai bine.

Transpiratia este modul de reglare a temperaturii corpului, caldura care se produce prin exercitiile fizice trebuie eliminata pentru o mai buna functionare a tuturor metabolismelor. Foarte important de retinut: sportul practicat infofoliti in celofan, neopren, diverse centuri de slabit, sau alte plastice ESTE O MARE GRESEALA! Duce la deshidratare excesiva, pierderea de minerale si supraincalzirea corpului care vor REDUCE ARDERILE SI SLABIREA.

Ce se intampla daca nu bem apa in timpul antrenamentului?

Cea mai des intalnita problema este oboseala insa pe langa ea intervin si crampele musculare, datorita pierderii mineralelor. Sfatul meu este sa beti ceva apa inainte de antrenament, sa veniti hidratati. Am obervat o problema acum cativa ani: transpiratie abundenta in timpul antrenamentelor si nu consumam apa rece ci apa la temperatura camerei. Am inceput sa ma hidratez mai bine inainte sa vin la sala si am ajuns sa nu mai transpir abundent la antrenamente pentru ca am realizat urmatorul lucru: in timpul antrenamentului beam 1.5- 2 l apa intr-o ora de antrenament iar pana in momentul cand faceam antrenamentul( dupa amiaza), maxim 1 litru. Capacitatea corpului de a se descurca cu 2l de apa intr- ora de antrenament, era depasita, asa ca venind mai hidratat la antrenament, nu a mai fost nevoie sa consum atata apa intr-un timp atat de scurt.

Nu bea prea multa apa! Simptomele cosnumului exagerat de apa sunt greturile, balonarea…insa, vorbim de un fenomen rar.

Asadar, sfatul meu studiind de-a lungul anului mai multe studii si experimentand pe mine, este sa consumati apa in timpul antrenamentului! Pentru mai multe sfaturi legate de antrenament si nutritie, la Sky Fitness antrenorul care este si nutritionist, va poate furniza informatii. Sala de fitness, se afla in zona Romana, sector 1, vecinatati Universitate, Unirii, Victoriei, Stefan cel Mare.

3 comentarii

  1. Pingback:Rolul creatinei | Sky Fitness sala de fitness Colentina, Obor

  2. Pingback:Creatina – Sala fitness, aerobic in Colentina sector 2

  3. Pingback:Despre dieta ketogenica – Sky Fitness | sala fitness | aerobic | Doamna Ghica| Fundeni

Lasă un răspuns