Cata apa bem?

Apa, este vitala organismului, ne da energie, ne ajuta sa ne concetram, sa fim sanatosi, face posibila reactiile chimice din organism.

Vedem la televizor ca trebuie sa bem in jur de 2 litri zilnic, referindu-se la apa, nu alte lichide gen suc, cafea sau alcool. Va voi da mai tarziu formula care va va arata cata apa trebuie sa consume fiecare individ asa ca va sfatuiesc sa cititi acest articol pana la sfarsit.

Ce se intampla daca nu bem suficienta apa? Prima oara apare deschidratarea, semnele fiind ca ni se usuca buzele de sete. Nu trebuie sa ajungem in situatia asta, adica sa vedem senzatia de sete ci trebuie sa bem in mod constant apa. Deshidratarea aduce mai multe neplaceri cum ar fi ameteli, probleme de concentrare, lesin, putandu-se ajunge in anumite situatii extreme chiar la deces.

Cel mai afectati de lipsa apei sunt rinichii, putand sa facem infectii urinare, renale iar in cazuri grave chiar septicemie.  Lipsa apei de asemenea poate duce la aparitia pietrelor la rinichi.

Apa este vitala pentru eliminarea toxinelor. Intregul organism are de suferit din cauza lipsei apei, nu numai rinichii, creierul , deoarece circuitul sanguin este mai lent. Muschii, daca nu bem suficienta apa, ne vor face probleme datorita aparitiei carceilor , durerilor.

Plamanii, in timp, ne vor face probleme prin aparitia astmului.

Sistemul imunitar este dependent de apa, consumand apa, vom avea un organism mai puternic, sanatos.

Asadar, pentru a sti cata apa sa bem zilnic, puteti aplica urmatoarea formula: 35 ml apa x cu cate kilograme avem, la care adaugam mediul in care desfasuram zilnic activitati, pentru ca una este sa lucrezi la birou si alta intr-un mediu calduros, cu umiditate…etc. De exemplu, o persoana care are 50 de kilograme si are munca de birou, va trebuie sa consume circa 1,65 litri, iar daca lucreaza ca manipulant marfuri, va mai trebui sa adauge circa 500 ml apa.

Pentru mai multe sfaturi legate de alimentatie, dieta, antrenamente, la Sky Fitness Colentina, antrenorul salii, Adir Florin, este si nutritionist, si va poate ajuta in a obtine cu adevarat rezultate.

Lasă un răspuns