Sacul de box in salile de fitness

Antrenamentul la sac este greu si nu pentru oricine.  Vad in salile de fitness care au sac de box, cate un cocos care se apropie de el, arunca o lovitura aiurea in sac si apoi se retrage mandru, arogant, catre un aparat de fitness, simtindu-se cu adevarat puternic.

De ce sunt evitati sacii de box? Pentru ca a face un antrenament la sacul de box presupune si o anumita pregatire fizica si nu oricine face fata acestui tip de antrenament- cardio-forta. Este dificil atat pentru cei care nu fac sport deloc dar si pentru cei care trag de fiare, deoarece in cazul primilor efortul este sufocant iar pentru care cei care trag de fiare, acest gen de efort presupune o musculatura cu o functionalitate pe care antrenamentul cu greutati nu ti-o ofera.  De asemenea multi evita sacul pentru ca nu stiu cum sa-i foloseasca, se tem sa nu cada in ridicol sau de teama accidentarilor.

Daca doresti un antrenament de cardio intens, acela este lovirea sacului de box. Exista mai multe tipuri de antrenamente pe care le poti combina cu lovirea sacului de box, si vorbesc aici de efort intens, tip HIIT. Puteti incerca asta la Sky Fitness Colentina unde antrenorul salii va poate arata si demonstra eficacitatea acestui tip de antrenament combinat cu un regim alimentar.

Antrenamentul la sac iti ofera beneficii mentale si fizice:

  • iti dezvolta viteza de reactie
  • coordonarea si echilibrul
  • tonifierea musculaturii si dezvoltarea ei
  • dezvolta mobilitatea
  • te ajuta la scaderea in greutate
  • ajuta la imbunatarirea circulatiei, la buna functionare a inimii

Cateva sfaturi atunci cand lovesti sacul de box:

-o greseala frecventa este impingerea sacului atunci cand se loveste. Lovitura trebuie sa fie percutanta, nu impinsa

-tineti corpul relaxat, cu coatele tot timpul pe langa corp

-folositi manusi de box sau bandaje

Va asteptam la Sky Fitness pentru a pune in aplicare ceea ce ati citit sau stiti deja despre lovirea sacului de box.

Lasă un răspuns