Imediat se va da startul la indopatul cu mancare, 2,3 zile de indopat cu miel si cozonaci plus alte feluri de mancare , activitatea principala fiind doar mancatul , bautul si dormitul. Desigur ca putem manca de Paste insa cu o limita altfel riscam sa ajungem la spital pentru o eventuala indigestie. Si mai bine sa prevenim decat sa fie prea tarziu.
Sa facem o scurta prezentare a alimentelor pe care le gasim de obicei pe masa de Paste:
Mielul: aveti grija atunci cand cumparati miel sa alegeti bucati slabe, in general pulpa si indepartati cu grija urmele de grasime. In afara de pulpe se mai poate folosi capul si coastele care merg la cuptor sau o ciorba. Stropiti carnea cu mult vin si apa si adaugati multe mirodenii.
Drobul: se prepara din organele mielului , tocate si fierte, la care se mai adauga verdeturi, oua, eventual putina smantana si se baga la cuptor. Are un continut caloric redus si poate fi un aperitiv foarte bun.
Stufatul: o mancare sanatoasa din miel cu conditia sa avem grija la sticla de ulei. Inabusiti carnea fara a adauga grasime, doar cu putina apa, si o fierbeti cu ceapa, usturoi verde sau spanac.
Cozonacul si Pasca: aici, nu prea avem alternative asa ca sfatul meu este sa reduceti cantitatea, de preferat o felie , in afara meselor principale, ca un aliment dulce.
Oul fiert: super aliment, incercati totusi sa nu-l combinati cu maioneza, putin mustar e ok.Atentie, in cazul celor care au valori crescute de trigliceride si colesterol, consumul de oua trebuie limitat la maxim 2.
Alcoolul: o masa de Paste fara putin alcool? Hmmm..nu prea merge. Deci ce facem? Alegem un pahar de vin alb sau rosu care ajuta la digestie.
Mancati legume proaspete in exces: aici nu e o problema. Este plina piata de tot felul de verdeturi: castraveti, ardei, salata verde, rosii, ceapa, ridichi, usturoi, morcov. Profitati din plin si mincati de cel putin 2 ori/zi cite o salata asortata. Este cea mai buna sursa de vitamine si minerale, contine multa apa si fibre, deci „umfla burta“, ne tine satui, previne constipatia si absoarbe grasimile din intestin. Stropiti totul cu 1-2 lingurite cu ulei de masline si otet si aveti alimentul ideal. Prin preparare termica toate aceste calitati sint distruse, asa ca retineti: VERDE si CRUD!
Reduceti fainoasele: incercati fara piure, cartofi prajiti, pilaf, paste fainoase.
Ca fruct puteti consuma la circa 30-40 minute dupa masa ananas care ajuta la digestie.
Incercati sa faceti miscare, orice fel de plimbare, etc.
Un Paste fericit tuturor va ureaza Sky Fitness , sala de fitness, din Magurele, Jilava, Ilfov.
Pingback:Ce sunt carbohidratii? – Sala fitness | aerobic in Colentina | Doamna Ghica | Fundeni