Obezitatea- o mare problema
Obezitatea- o mare problema

Obezitatea- o mare problema

 Din păcate aceasta problema s- a dublat între anii 1980-2010 și vorbesc la nivel mondial, așa cum arată cifrele organizațiilor de sănătate. Un factor care favorizează obezitatea îl reprezintă amidonul și zaharul cam prezente in foarte multe alimente. Este destul de dificil in prezent sa ți menții o alimentație echilibrata datorită prezentei in magazine, restaurante, cafenele, a “plăcerilor” de zi cu zi. Trebuie sa fii “ puțin diferit” fata de cei din jurul tău care mănâncă orice și oricând. Greutatea noastră este reglata de mecanisme complexe la nivel nervos și endocrin, alterarea greutăți apărând atunci când semnale neuro-hormonale greșite, sunt asociate cu sedentarism, consum exagerat de calorii. Copii ai căror părinți sunt obezi, au șanse de 80% sa ajungă la fel iar dacă doar unul este obez, copilul are șanse de 50%. Ma întâlnesc frecvent cu cazuri in care părinții greșesc enorm , neimplicandu-se in alimentația copiilor, justificând ca așa se mănâncă la ei in casa. Ii aduc la sala pentru a fi ajutați doar de mine, nu și de ei.

Care sunt riscurile, dezavantajele supraponderabilitatii?

-boli cardiovasculare care sunt in creștere foarte mare in ultimii ani

-risc de atac cerebral 

-hipertensiune arterială- cea mai comuna problema de sanatate legata de obezitate

-pierderea memoriei( Alzheimer)

-risc de cancer – cancer de san, esofag, intestin gros, pancreas, rinichi, ficat, stomac colecist,ovar, tiroida

-ficat gras- acumulare de grasimi la nivel hepatic

-inflamații

-artroze- excesul de greutate solicita mult articulatiile

-tulburări de somn- frecvent corelata cu apneea de somn

-pofta de mâncare incontrolabila- chiar daca dormi bine, tesutul adipos prezent in exces influenteaza intr-un sens rau metabolismul leptinei

-probleme hormonale

Nu este nimic greu in a avea un mod de viața sănătos incluzând o viața cu sport și fără excese.

Este vorba doar de voința ta! Nu mai amâna pana “luni” sa mergi la sala sau sa începi ușor sa ți schimbi regimul alimentar. Pentru sfaturi Profesioniste, la Sky Fitness, antrenorul care este și nutriționist, vi le poate oferi gratuit.

Un comentariu

  1. Pingback:De ce nu scad in greutate | Sky Fitness sala fitness | aerobic | Colentina | Voluntari| Obor

Lasă un răspuns