Ne ajuta sportul sa slabim?
Ne ajuta sportul sa slabim?

Ne ajuta sportul sa slabim?

Sunt trei factori care ne ajuta sa progresam, fie ca vrem sa slabim fie ca vrem sa adaugam masa musculara: nutritie, odihna si antrenament.

Stiu, ati auzit de multe ori ” eu am slabit fara sport”, deci nu este nevoie de el. Dar cum arati? Cum arata muschii tai? Cumva sunt flasci? Ai tonus? Acum vei spune: nu ma intereseaza aspectul asta? Pe bune?!? Asa zice si vulpea cand nu ajunge la struguri: ca sunt acri. Stii ca este greu sa fii asa si mai degraba afirmi ca esti ok asa. Fii sincer cu tine!

Asadar, prin sport, in functie de ceea ce faci, poti arde pana la 2-300 calorii pana inspre mie , intr- o singura ora. Facand 3-4 antrenamente saptamanal, ajungi sa arzi echivalentul a 100-150 gr grasime. Pe saptamana, circa 5 kg pe an. Nu ti se pare suficient? Atunci nu mai citi articolul asta daca stii dieta care te slabeste 15 kg intr-o luna.

Dupa ce efectuati antrenamentele, corpul continua sa arda calorii mai intens inca 2-3 zile pentru a-si restabili echilibrul pierdut in ziua de antrenament.

Intr-un regim de slabire, fara sport, scaderea masei musculare este inevitabila. Si va dau un exemplu: pornesti de la 70 de kilograme sa slabesti, ajungi in 2 luni la 60 de kg. Ok. Pornesti de la un indice de masa musculara de 48 si grasime 30. Dupa 2 luni, vei avea , sa zicem, indicele de grasime 27 si cel de masa musculara de 45. Esti mai slaba, ok, dar ai pierdut si masa musculara, cea care consuma calorii. Masa de grasime, nu consuma nimic. Asadar, dupa 2 luni de dieta, reincepi sa mananci iarasi normal. Acum, vei acumula si mai multa grasime decat inainte de cele 2 luni pentru ca , cele 3 procente de masa musculara pierdute, nu te mai ajuta la fel. Si te intrebi: cum oara m- am ingrasat mai mult acum ca mananc ca acum 2 luni inainte. Tocmai ti – am explicat.

Revenim: un program de antrenament adecvat, mentine sau creste masa musculara si arde grasimea.

Antrenamentul facut corect duce la cresterea nivelului de hormon de crestere,testosteron, glucagon si cortizol.

Modul de viata se schimba pentru ca vei simti nevoia mai mare de odihna, de hidratare, vei fi mai atent cu tine.

Care tip de antrenament este bun? Asta trebuie sa incercati individual si sa vedeti ce anume sa faceti: cardio, fitness, parte de aerobic..Oricare este benefic si va sfatuiesc sa faceti ceea ce va place.

Echipa Sky Fitness va ureaza Un An Nou, Mai Bun decat 2017, cu tot ceea ce va doriti si va asteptam la sala din Colentina, Voluntari.

Un comentariu

  1. Pingback:Obezitatea- o mare problema – Sala fitness | aerobic in Colentina | Doamna Ghica | Fundeni

Lasă un răspuns