Sa dam burta jos

Mancam mult de Craciun avand atatea tentatii: cozonac, sarmale, ciorba, friptura, prajituri, fructe..E clar ca ne vom ingrasa ! Vestea buna este ca aceste  kilograme puse rapid, pot fi date jos la fel de repede cum au fost puse. De fapt mare parte din ele este apa deoarece multe alimente sunt sarate si contin carbohidrati. Discutam aici de 1-3 kilograme.

Problema este ca excesul alimentar poate duce la constipatie pe termen scurt sau indigestie, ambele provocand disconfort. Tranzitul intestinal devine mult mai lent si mai putem adauga inca 1-3 extra kilograme.

Surplusul caloric pe care il vom avea poate duce la acumularea de grasime si vorbim de inca 1-2 kilograme. Aici vorbim nu doar de ziua de Craciun propriu zisa ci de circa o saptamana, zece zile, cam cata dureaza aceste excese. Corect, nu? Deci avem inca 7-10 zile de excese alimentare cu circa 3000-5000 kcal/zi= inca 2-3 kilograme de grasime. O gramada!!

Amestecul de alimente fara nicio regula plus prezenta lactozei – prezent in cozonac-, poate duce la usoare balonari, constipatii, crampe abdominale.

Fara exercitii fizice dupa masa plus intinsul in pat dupa ce am mancat, duce la distensie abdominala, adica burta.

Ce este de facut in aceasta situatie? Sa vedem:

  1. eliminam apa- reducem cantitatea de sare din alimentatie pentru cateva zile si reducem cantitatea de carbohidrati. Recomand multe salate, peste, iaurt, sucuri din legume. Este momentul sa evitati dulciurile, fructele, cartofii, orezul… Un ceai diuretic este perfect daca nu aveti contraindicatii.
  2. Eliminarea reziduurilor din tubul digestiv si cresterea tranzitului intestinal- un ceai cu laxativ putand fi folosit zilele acestea. Folositi grasimi sanatoase luate din seminte de pin, in, susan, nuca de cocos, dar beti ceva mai multa apa in zilele acestea.
  3. Arderea grasimilor- mergi la sala si continua sau incepe antrenamentele.

Echipa Sky Fitness va ureaza Craciun fericit si multa sanatate! Spor la antrenamente anul urmator si va asteptam cu drag!

Lasă un răspuns