Antrenamentele cu greutati ajuta sa slabesti
Antrenamentele cu greutati ajuta sa slabesti

Antrenamentele cu greutati ajuta sa slabesti

Cand te apuci sa slabesti prima oara te gandesti la antrenamentele cardiovasculare, gen alergat, aerobic insa incearca si cu greutati si veti vedea ca rezultatele sunt mai satisfacatoare decat daca faci doar cardio.

Antrenamentul cardio duce la rezultate dezamagitoare pentru ca pe langa grasimea arsa se pierde si din masa musculara iar metabolismul incetineste.

De cealalta parte, cand te antrenezi cu greutati vei slabi, pentru ca aceste antrenamente cresc numarul de calorii arse prin 3 mecanisme:

-prin construirea de masa musculara , creste si rata metabolica

-creste nivelul de catecolamine, hormoni care cresc rata metabolica

-creste ritmul de ardere a grasimilor din depozitele pe care le avem

Cum slabim pana la urma? In primul rand trebuie creata balanta calorica negativa. Ce inseamna asta? Ardem mai multe calorii decat mancam! Atentie, este diferenta intre a slabi si a pierde in greutate, pentru ca a slabi inseamna a arde din depozitele de grasime iar scaderea in greutate se poate face si prin pierderea de apa si masa musculara, pe langa grasime( vezi regimul de infometare).

Antrenamentele cu greutati cresc rata metabolica bazala( caloriile arse de corp in repaus- gen stai toata ziua in pat intins). Facand antrenamente cu greutati iti maresti masa musculara si este un lucru foarte important daca vrei nivele reduse de grasime, pentru ca in timp masa musculara creste iar depozitele de grasime scad, bineinteles daca avem grija si ce mancam. Foarte interesant este faptul ca antrenamentele  cu greutati conserva masa musculara atunci   cand se urmeaza o dieta de slabire. ATENTIE: dietele reduse caloric care nu implica si exercitii fizice cu greutati duc la pierderea de grasime corporala dar si de masa musculara , rata metabolica incetinind mult. Arderea grasimilor dupa un antrenament cu greutati creste imediat dupa antrenament si se face pe termen lung. Important este sa vii inarmat(a) cu VOINTA si RABDARE.

Pentru ajutor specializat, Adir Florin, antrenor la Sky Fitness, va poate ajuta in acest sens.

Lasă un răspuns