Obezitatea la copii

O problema foarte grava a zilelor noastre care va merge pe un trend ascendent din pacate. 20% din sugarii obezi vor ajunge copii obezi, 40% din acesti copii obezi vor ajunge adolescenti obezi iar 80% din ei, adulti obezi. Cam asa arata cifrele specialistilor datorita consumului excesiv de alimente hipercalorice si sedentarismului.

Parintii ma intreaba: ce sa le dau sa manance, cum il determin sa incerce si mancaruri noi? Pai, folositi-va putin si imaginatia atunci cand gatiti . Faceti in asa fel incat sa fie si aratos ca aspect. Pana la urma, cu siguranta, regulile nu sunt asa de drastice, problema este respectarea lor si asa cum se si justifica in fata mea, ” sunt copii si ei”, nu ii veti ajuta cu nimic.

Zi de zi, un copil ar trebui sa aiba 3 mese principale si 2 gustari, cea mai dificila perioada fiind cea cuprinsa intre 3 si 6 ani atunci cand se deprind obiceiurile alimentare. Incercati sa le oferiti mesele cam la aceleasi ore, zilnic si nu uitati sa le dati apa sa bea. Asta am observat, este o mare problema. Ei nu consuma apa mai deloc in decursul unei zile iar atunci cand creierul trimite semnale ca are nevoie de apa, se confunda cu mancatul unui snacks de proasta calitate.Gustarile lor nu trebuie sa fie alcatuite din alimente bogate in zahar, sare si nici gand chipsuri, cornuri umplute cu diverse creme, etc. Le puteti inlocui aceste gustari cu fructe, nu cu freshuri!!

O alta problema pe care am avut-o si eu in copilarie a fost cu ridicatul de la masa inainte sa termin tot din farfurie. De ce trebuie sa termini daca nu mai poti?

Alta problema este marimea portiei. Nu putem compara portia unui copil de 9 ani cu cea a unuia de 15 ani. Sunt asa de multe de discutat incat nu stiu cine are rabdare sa citeasca tot. De aceea la Sky Fitness, o data pe luna organizam seminarii de nutritie, iar trainerul este antrenorul si tehnicianul nutritionist, Adir Florin. Poti participa si tu gratuit la aceste seminarii, dand like la pagina noastra de facebook, acolo unde anuntam cand au loc aceste seminarii.

Lasă un răspuns