Fitness de performanta- Adir Florin
Fitness de performanta- Adir Florin

Fitness de performanta- Adir Florin

 

Am inceput practicarea body-buildingului acum 25 de ani, in timpul liceului. Imi aduc aminte prima zi cand am fost indrumati la sala de un amic care practica de circa 1 an acest sport. Am facut o febra la lombari, datorita indreptarilor, de nu m-am putut misca 3 zile din pat insa asta nu m-a dat inapoi. Am mers la sala de 3 ori pe saptamana ( atat permitea antrenorul din sala respectiva), indiferent ca ploua, ningea, era cald, nimic din toate astea. Aer conditionat? J .Ploua in sala, era foarte frig si toate astea tot nu m-au facut sa renunt. In anii 90 nu aveam mijloace de informare despre acest sport asa ca orice ne spunea un tip care mergea de mai mult timp la sala decat noi, era litera de lege. Despre alimentatie nici nu mai vorbim pentru ca mancam ce prindeam, nestiind ce, cat, cand…Suplimentele proteice erau facute doar la Galati si aveau un gust oribil.

Anii au trecut, iar eu tot merg la sala, mai mult decat atat, de 12 ani sunt instructor de fitness iar in ultima vreme am dus la indeplinire un obiectiv pe care mi-l doream de mult timp: sa ajung intr-o forma care sa-mi permita sa particip la concursuri de fitness. Genetica, masa musculara pe care o am, m-au facut sa mi indrept atentia spre concursurile de mens physique iar datorita faptului ca am peste 40 de ani, cele de master. Pana in prezent am luat locul 5 la campionatele nationale, locul 2 la Diamond Cup Bucuresti si locul 3 la Diamond Cup Budapesta. Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara ajutorul sotiei mele care m- a sprijinit enorm psihic si antrenorului meu Decebal Olteanu, multiplu campion national la culturism. La nivel de competitie ai nevoie de sfaturile cuiva cu mult mai multa experienta decat tine. Nimeni nu se naste invatat iar sfaturile cuiva cu mai multa experienta sunt totdeauna binevenite.

Asa cum am spus intr-un articol precedent, dau un sfat celor care isi doresc sa practice acest sport sub indrumarea unui antrenor personal: alegeti-va un antrenor care practica acest sport sau a practicat, la nivel competional. El stie ceea ce este o dieta, stie sa te motiveze cand nu o mai poti tine, pentru ca a trecut prin asta. Si inca un aspect: alegeti-va pe cineva cu experienta. Asa cum spune antrenorul meu, daca ai de facut o operatie importanta mergi la un rezindent sau iti alegi un doctor cu experienta?

Sunt Adir Florin, antrenor personal cu diploma de tehnician nutritionist si ma gasiti la sala Sky Fitness Colentina- www.skyfitness-nutritioncenter.ro.

www.instagram.com/florin.adir

 

Lasă un răspuns