Cand e mai bine sa ne antrenam? Dimineata sau seara?
Cand e mai bine sa ne antrenam? Dimineata sau seara?

Cand e mai bine sa ne antrenam? Dimineata sau seara?

Aceasta este o intrebare destul de comuna pentru cei care se antreneaza in mod frecvent si am scris acest articol deoarece acum 2 zile, cineva m-a intrebat din nou.

Parerea mea este ca ar trebui sa te antrenezi atunci cand te simti cel mai puternic, cel mai motivat si atunci cand ai cea mai multa energie deoarece fiecare individ are un stil de viata diferit si nu exista o ora de antrenament universal valabila pentru toata lumea.

Pana la urma nu este asa de importanta ora la care te antrenezi atunci cand nu esti sportiv ci doar te antrenezi in mod consecvent important pentru tine fiind doar nevoia de miscare care este una din nevoile de baza ale organismului.

Studiile stiintifice arata dimineata ai un nivel mai scazut de energie, dupa 8-10 ore de la ultima masa iar pe langa asta si nivel scazut de nutrienti si apa .Hormonii catabolici sunt la nivel maxim dimineata ajutand la arderea grasimilor dar si a masei musculare iar articulatiile sunt inca nepregatite pentru a face fata unor exercitii intense. Pentru cei care doresc sa slabeasca, antrenamentul pe stomacul gol, dimineata, este ideal.  Va puteti ajuta de suplimente cu carnitina, lipotropice, etc. Pentru cei care vor sa acumuleze masa musculara, ideal este sa avem cel putin o masa inainte de antrenament fie ea chiar si un shake proteic in care adaugam carbohidrati. Dar ce faci atunci cand ai serviciu dimineata si nu te poti antrena atunci? Ne ramane alta varianta si anume sa facem antrenament atunci cand putem decat sa stam deloc.

Daca facem antrenament seara, dupa o zi de munca, organismul intra incet, incet, in starea de somn , insa o masa buna inainte de antrenament plus cateva minute de relaxare, va vor pune pe picioare.

Adir Florin , antrenorul salii Sky Fitness, va poate ajuta cu un sfaturi privind antrenamentul si alimentatia , pentru a va maximiza rezultatele.

Lasă un răspuns