Carnitina- suplimentul minune?
Carnitina- suplimentul minune?

Carnitina- suplimentul minune?

Aceasta substanta atat de cautata in salile de fitness pentru ca ajuta la slabire. Ce este de fapt carnitina? Un produs sintetizat in corp la nivelul rinichilor si ficatului, din aminoacizii metionina si lizina si stocat in muschii scheletului, creier, inima.

De ce este denumita un “bun arzator de grasimi”? Pentru ca ea transporta acizii grasii in celule, acolo unde sunt folosite ca si energie.

Carnitina este esentiala pentru a transforma grasimile in energie, de aceea este recomandat sa mananci mai multa carne rosie sau sa suplimentezi cu L-carnitina. Crescand depozitele de carnitina din corp, ajuti procesul de ardere a grasimilor iar corpul tau se va folosi mai eficient de aceasta forma de energie.

Atentie, pentru ca intalnesc frecvent o greseala la cei care utilizeaza carnitina! Daca mananci in continuare dulciuri si alti carbohidrati complecsi zilnic si nu tii dieta, nu vei reusi mare lucru cu carnitina. Adica, daca tot declansezi hormonii de depozitare in loc sa-i dai corpului sansa de a utiliza ce are deja stocat, daca nici nu te straduiesti prea tare la antrenamente, asa incat sa-i dai corpului un motiv de a incepe arderea grasimilor, daca balanta zilnica de calorii iese cam tot timpul pe plus, nu vei porni arderea grasimilor, oricata carnitina vei folosi. Toate sunt verigi care nu functioneaza una fara cealalta.

Carnitina o gasim in cantitati mari in carnea de vita, carne de porc, branza cottage, piept de pui…

Pentru a face L-carnitina mai eficienta ai nevoie de omega-3. Membranele celulelor corpului tau sunt formate din unu – doua straturi de lipide (grasimi) care vor fi construite din grasimi sanatoase sau mai putin sanatoase, in functie de ce tip alegi sa mananci. Daca straturile de lipide sunt formate preponderent din Omega-3, celula va fi mai sanatoasa si membrana acesteia mai sensibilia la insulina.

Cu alte cuvinte, o cantitate mai mica de insulina va putea „deschide portile” si permite carnitinei sa fie depozitata.

L-Carnitina nu „te face sa arzi mai multe grasimi” indiferent ce ai face, dar poate fi un supliment foarte folositor care sa-ti ridice calitatatea vietii de zi cu zi in cazul in care il adaugi unui plan nutritional intelept, il iei in conditiile potrivite si ai rabdare cu el. Fiole de carnitina de 3000 mg gasiti si la Sky Fitness, sala de aerobic, fitness din Voluntari, Obor.

Un comentariu

  1. Pingback:Importanta suplimentelor nutritive – Sala fitness | aerobic in Colentina | Doamna Ghica | Fundeni

Lasă un răspuns