Febra musculara
Febra musculara

Febra musculara

 

 

Febra musculara sau inflamatia muschilor este o situatie des intalnita si probata de majoritatea oamenilor , cel putin o data pe parcursul vietii.

Cum apare febra musculara? Orice activitate fizica desfasurata o anumita perioada de timp, fie ca vorbim de antrenament, munca in curte, etc..etc, presupunand un efort mai intens al muschilor, decat in general, poate provoca febra musculara. Gradul de intensitate al ei depinde de numarul fibrelor musculare lezate in timpul activitatii fizice. Se pare ca intensitatea este mai importanta decat durata ca timp a activitatii.

Cum poate fi tratata febra musculara?

De obicei durerea musculara va aparea a doua zi dupa activitatea fizica depusa. Ea va disparea in maxim 5 zile de la aparitia ei. O putem ameliora cu cateva masuri:

-nu mai lucram grupa de muschi afectata, ea avand nevoie de recuperare

-se poate face o baie fierbinte, sauna, jacuzzi pentru relaxarea muschilor

-masajul

-suplimentam cu vitamina C , foarte buna pentru refacerea tesutului muscular afectat

-consumarea mai mare de glucide si proteine au rol ajutator de asemenea.

-atunci cand durerea incepe sa dispara usor, putem relua activitatea cu exercitii usoare , de intensitate scazuta

Atentie, am auzit tot felul de variante de recuperare gen: ia o lingurita de zahar dupa antrenament J. Cum ar putea o lingurita de zahar sa te ajute ??

Recomandarea aspirinei…ea se ia preventiv, nu dupa ce dauna a fost facuta insa merge pentru a ajuta la recuperare mai ales ca te poti simti, cu febra musculara, ca atunci cand esti racit. Aveti grija ca cel caruia ii recomandati aspirina sa nu aiba contraindicatii medicale!!

La Sky Fitness,sala de fitness, aerobic din Colentina, Voluntari, puteti obtine indicatii cum sa efectuati exercitiile in asa fel incat, mai ales cand esti incepator, sa nu fii afectat de o febra musculara *groaznica*.

Lasă un răspuns