Aerobic vs fitness
Aerobic vs fitness

Aerobic vs fitness

Indiferent de sex, toti avem nevoie de miscare pentru a avea un corp frumos, alaturi de o alimentatie sanatoasa si odihna. Despre ce vorbesc oare? Foarte multi mananca saorma, beau Cola si mananca dulciuri fara a tine cont de caloriile nesanatoase pe care le au. Unii din ei cand constientizeaza acest lucru se apuca de sport. Foarte multi renunta fara a-si indeplini obiectivele pe care si le-au propus. Altii dau vina pe motivele financiare insa in acelasi timp nu renunta la cele 7-8 pachete de tigari pe luna sau la cele cateva saorme pentru a merge la sala, si a duce un mod de viata sanatos. „ Nu este atat de grav daca ai dat gres. Este mult mai rau sa te resemnezi cu esecul tau!” spunea Abraham Lincoln.

Hai sa vedem care ar fi o diferenta intre aerobic si fitness: cel din urma este mai mult practicat de cei care au un stil de viata active. Cei care isi doresc sa aiba grija de corpul lor insa nu le place sa danseze sau sa practice exercitiile fizice intru-un mod alert, opteaza pentru fitness. Fitnessul poate fi practicat atat de cei care isi doresc sa slabeasca cat si de cei care doresc sa-si construiasca o masa muscular mai mare. Insa retineti, 75% din reusita dumneavoastra, indiferent de scop, este alimentatia. Cele trei verigi pentru reusita sunt alimentatia, odihna si antrenamentul. Programele de exercitii atunci cand vrei sa slabesti sau sa construiesti masa muscular, sunt diferite, de aceea recomandarea daca nu aveti cunostiintele necesare, este, sa apelati la un specialist.

Aerobicul: aici exista mai multe tipuri de aerobic insa toate au ceva in comun si anume, este un efort aerob, implicam foarte mult plamanii, folosim alte substraturi energetice, se ard mai multe calorii decat la un antrenament cu greutati. De exemplu la un antrenament Tabata Hiit,se ard peste 1000 de calorii, iar noi o avem ca instructoare  pe Andreea care le “munceste” pe fete.

Daca iti place muzica, ritmul intens al unui antrenament, sa dansezi, atunci aerobicul  ti se potriveste. Daca scopul tau este de a slabi, eu iti recomand ca dupa un antrenament de fitness, intotdeauna sa termini cu minim 20 minute de antrenament cardio. Acesta este bun nu numai pentru a slabi ci si pentru a antrena muschiul inimii.

Pentru mai multe sfaturi va astept la Sky Fitness, sala de fitness din Fundeni, Colentina.

 

Lasă un răspuns