Sportul la copii

Asa cum ne spun psihologii, in copilarie ni se formeaza obiceiuri pe care le putem pastra pentru tot restul vietii iar pe masura ce ne maturizam vom insusi tot mai greu obiceiuri noi.

Imi aduc aminte de copilarie ca in timpul scolii jucam fotbal in toate pauzele iar dupa ce ne terminam lectiile, iar jucam fotbal, v-ati-ascunselea, ratele si vanatorii si alte jocuri ale copilariei, jocuri pe care nu le mai regasesti in prezent. Copii sunt dependenti de telefoane, tablete, PS4 si altele. Si din vina cui? A lor? Nu, nici gand! Parintii care au uitat modul in care si-au trait copilaria si ignora sanatatea copiilor lor. E mult mai simplu sa-l lasi in fata televizorului si sa manance ce vrea, decat sa te obosesti implincadu-te mai mult in viata lor.

Adultii de azi, elevii sedentari de ieri, incearca sa recupereze timpul pierdut mergand la salile de fitness, industria fitnesului fiind in crestere cu circa 25% pe an. Problema este ca pe cat de interesati sunt adultii de miscare, pe atat sunt de dezinteresati copii . Un copil ar putea sa inceapa sa faca miscare cam de la 4 ani, vorbim de miscare pentru intarirea tonusului muscular,miscari cardio, miscari generale pentru tot corpul. Medicii recomandă în special mişcarea în aer liber, într-un mediu nepoluat, însă în condiţiile în care 6 din 10 români nu practică deloc sport, orice modalitate prin care copiii sunt motivaţi să iasă din casă este binevenită.

Ce am observat si sunt dezamagit: parintii isi aduc copii la sport in salile de fitness iar ei, in loc sa le dea un exemplu facand miscare impreuna, stau si doar se uita la ei sau aflu de la clientii mei( sub 18 ani) ca parintii ii trimit la sport, le impun sa manance numai anumite lucruri iar ei, parintii, mananca orice in prezenta copiilor, parca in ciuda lor, pedepsindu-i ca s-au ingrasat. Din vina cui?!?

Ok, revin putin la sport, si mai ales la fitnesul practicat de copii in sali, fara supraveghere. In primul rand, exercitiile se fac cu greutatea corpului, nu cu aparate si greutati libere iar in al doilea rand doar sub supraveghere de specialitate. Nu-i “aruncati” in sali unde credeti ca singuri isi vor rezolva problema pentru ca s-au ingrasat. Sfatul meu este sa apelati la o persoana specializata in sport sis a nu-i lasati “de capul lor”, pentru ca puteti regret mai tarziu.

Sfaturi specializate va putem oferi la Sky Fitness, sala de fitness din Jilava , Ilfov.

Un comentariu

  1. Pingback:Fitness pentru toate varstele – adir florin

Lasă un răspuns