Ce este fitnessul?

O forma de antrenament pentru constructia corpului, dezvoltarea armonioasa a lui.

Care sunt beneficiile fitnessului asupra organismului?

Atata timp cat exercitiile sunt executate corect, fitnessul are un rol pozitiv asupra corpului ,atat fizic cat si psihic. Sa enumeram cateva din beneficiile pe care le avem:

– intareste intreg aparatul locomotor- oasele, ligamentele, tendoanele, devin mai solide

– imbunatateste activitatea inimii avand un puls mai ridicat in timpul antrenamentului

  • regleaza metabolismul corpului

  • somnul este mai odihnitor

  • ajuta la inlaturarea stresului

– aparatele corpului : circulator, respirator, excretor, lucreaza mai bine

– asigura tonicitatea  musculaturii

– ajuta femeile sa-si recapete dupa nastere in scurt timp formele

– continutul de glucoza din sange devine mai stabil

– respiratia devine mai profunda si somnul mai odihnitor

– asigura pierderea tesutului adipos in combinatie cu o alimentatie echilibrata

  • combate si elimina celulita iar in combinatie cu masajul, rezultatele vor fi pe masura

Putem corecta anumite deformari osoase, de postura, asimetrii ale segmentelor corpului. Prin efectuarea corecta a exercitiilor de tip fitness putem acoperi unele deformari ale structurii osoase, cum este cazul omoplatilor sau a sternului iesit, deformari posturale ( cifoza, lordoza, scolioza); putem corecta un bust de mici dimensiuni, o talie prea groasa sau soldurile prea late, de asemenea vom putea rezolva asimetria dintre soldurile prea late si umerii prea ingusti.

Importanta exercitiilor fizice in cazul durerilor de spate, lumbago, sciatica, hernie de disc(gr I,II,III), osteoartritei, artritei reumatoide.

Exercitiul fizic specific are o foarte mare importanta in prevenirea si ameliorarea durerilor de spate, sciaticii, lombalgiei. Aceste exercitii ne asigura o „centura a corpului”- core- zona abdominala- puternica si o coloana vertebrala puternica sustinuta de catre muschi (paravertebrali, erectori spinali, abdominali). De asemenea in cazul afectiunilor reumatice importanta exercitiilor fizice specifice este esentiala, ele asigurandu-ne o mobilitate mai mare in articulatii, o intarire a tendoanelor si ligamentelor precum si mentinerea unui tonus muscular important al muschilor adiacenti articulatiilor. Plus, imbunatatim circulatia care ne va ajuta in cazul reumatismului. Mentionam ca in cazul acestei categorii este foarte important sa fiti asistati de personal calificat in alcatuirea si efectuarea unui program individualizat specific fiecarui individ si fiecarei afectiuni in parte! La Sky Fitness Nutrition Center, sala de fitness, din Ilfov, Jilava, Cornetu, Bragadiru , gasiti personal calificat in rezolvarea acestor probleme.

Lasă un răspuns