Sport la sala sau in afara salii?

Poate multi va puneti aceasta intrebare si va intrebati de ce sa mergeti la sala cand puteti face si acasa. Este o intrebare fireasca iar datorita anilor de experienta acumulati in timp va pot da raspunsurile gasite de mine, referitoare la aceste diferente.

In primul rand, indiferent unde faceti miscare, acasa, in aer liber, la sala, este important faptul ca o faceti si nu ati ales categoria sedentarilor iar pentru asta va felicit! Vreau sa incep prin cea mai mare diferenta intre sportul practicat in sala si cel din afara salii: ai nevoie de o mare motivatie pentru a face de unul singur. Cati dintre dumneavoastra aveti sau ati avut o banda sau bicicleta, gantere, etc, acasa si le-ati folosit timp indelungat? Fiti sinceri(e)! Cred ca pe majoritatea s-a asezat praful de demult si ocupa locul degeaba in casa. Am dreptate sau nu? Urmeaza un alt aspect important: antrenorul tau va fi unul virtual care nu te va corecta daca vei executa o miscare incorecta. Acum, am auzit alte motivatii,scuze, pentru a nu veni la sala: abonamentul costa. Intr-adevar, costa. Dar cat?? Cat 6-7 pachete de tigari pe care le fumati? Cat 2 iesiri la restaurant? Chiar nu mi se pare o avere, adica noi cheltuim 100 ron pe diverse prostii, chipsuri,foietaje, etc si nu putem sa platim 100 ron la o sala? Hmmm, mi se pare doar o scuza. Cati, cate, dintre voi ati urmat acasa exercitii pe care le gasiti pe youtube sau pe alte siteuri? Va regasiti printre aceste persoane, ma bucur! Dar cat timp ati facut acest lucru?! Eu personal nu incerc sa va conving sa mergeti la sala! Doar subliniez cateva adevaruri si am facut-o cu cele mai importante. Ar fi multe de spus dar va las pe dumneavoastra sa va ganditi daca ceea ce am spus este adevarat sau nu. Eu am incercat si acasa si vorbesc in cunostiinta de cauza iar in cei 23 de ani de sport am ales sa merg la sala. Va doresc multi ani sanatosi si faceti sport indiferent unde il faceti! “Mens sana in corpore sano” – Formula lui Iuvenal a devenit deviza educației fizice.

PS. |Daca doriti o sala de fitness aproape de dumneavostra, Sky Fitness Magurele se afla in Magurele, Bragadiru, Popesti.

Lasă un răspuns